おいしい記憶 Delicious Memories
icecreams.exblog.jp

ストックホルムから.おいしいものなど.            e-mail: jordgubbsglass(a)gmail.com
S M T W T F S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
検索
Blog Ranking
カテゴリ
タグ
以前の記事
最新のトラックバック
Glögg(グ..
from Food Diary in ..
フェアトレード Ethi..
from Coq en Pate・コッ..
高遠の桜@長野県伊那市
from Food Diary
あづみのの食卓@長野県安..
from Food Diary
ホームパーティー
from Food Diary
ライフログ
その他のジャンル
ファン
記事ランキング
ブログジャンル
画像一覧
たらとたらこのアルミ蒸し cooked by The Fish and jordgubbsglass
Cod and Cod roe smothered in aluminum
e0071861_9542479.jpg

お魚と野菜の旨みが調和してあっさりとおいしくできあがります.レモン汁をたっぷりかけていただきます. なんと言ってもアルミホイルを開ける瞬間がいい!
The best moment of the dish is when you open the aluminum bag. Warm steam rises up to your nose, the smell is very nice. After you have opened it, squeeze lemon juice over it. The liquid from the fish and the vegetables make a very tasty sauce.




やっと調子を取り戻しつつあります.よかった...今回は長かった.気合入れて頑張らねば!どんなに大変でも頑張れるというのはすごく幸せなことです.
こんな時はあっさりしているけれどおいしい日本料理が一番.
アルミ蒸し焼きはすごく簡単でおいしいので忙しい時に便利です.私は魚だとタラとか鮭を入れて,肉ならとりの笹身,胸肉などを入れます.

Spread butter on the aluminum film and put vegetables (for example, sliced onion and carrot) and fish or meat. Add salt and pepper. Then just wrap them, put it in a flat pan, add some water, put the lid on and start to bake. That’s it.
You can put anything in the aluminum bag. I used cod adn cod roe this time but salmon or chicken breast etc. is also fine.

e0071861_101374.jpg


ふろふき大根.大好物です.手作り山椒味噌はたくさん作って冷蔵しておくと便利.
米のとぎ汁で始めに煮ておくこと,その後出し昆布と一緒に煮ること.このちょっとした手間を怠らなければ,とろけそうにおいしい大根が出来上がります.日本人でよかったと思う瞬間.我ながら単純.
Japanese white radish (Daicon) with sweet Miso paste
e0071861_1052138.jpg


冷奴 (Hiyayakko)
Tohu
e0071861_1054022.jpg


ヤーコン コマドレッシングで
Yacon with sesame dressing
e0071861_106626.jpg


酢の物
Pickled red radish
e0071861_10719.jpg


Jacob's creek Riesling 2004
e0071861_1072379.jpg

by jordgubbsglass | 2005-11-26 10:19 | Foods (Japanese)