おいしい記憶 Delicious Memories
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ストックホルムから.おいしいものなど.            e-mail: jordgubbsglass(a)gmail.com
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照り焼きチキン (MineRecipe) cooked by jordgubbsglass
Teriyaki Chicken (MineRecipe)
e0071861_1555485.jpg

定番の照り焼きチキン.昔から大好きでした.これがあるとついご飯を食べ過ぎてしまいます.
This dish is very mice with white rice. Swedish friends, please try to not put soy sauce on the white rice when you eat this dish.



これ,全部食べてしまいたかったのですが,さすがに半分は残しておきました.危ない危ない.
もも肉1枚で,2人で食べると丁度よい量の気がします.
この頃作ってないので,これ見たら自分でもまた食べたくなってきました...
e0071861_202282.jpg


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照り焼きチキン (MineRecipe)

材料
とりモモ肉:2枚
 酒 大1
 醤油 大1/2

たれ
 醤油 大3
 みりん 大2
 砂糖 大1

作り方
 1. 鶏肉にフォークで穴を開け,肉の部分に切込みを入れる.これを下味に付けておく
 2. 油をひいたフライパンに鶏肉を皮の側から入れて裏返しながらいい色が出るまでしっかりと焼く.
 3. 肉から出てきた油を取り除き,そこにたれを入れて,蓋をして時々裏返しながら蒸し焼きにする.
 4. カットして出来上がり.

注: 3.では焦げやすいので気をつけること.

e0071861_223461.jpg

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Teriyaki Chicken (MineRecipe)

(A)
Chicken thigh (2 pieces)
Sake (Table spoon 1)
Soy souse (Table spoon 1/2)

(B) Tare
Soy souse (Table spoon 3)
Mirin (Table spoon 2)
Sugar (Table spoon 1)

How to cook
1. Pierce sometimes with a fork and cut in the chicken thigh, mix all (A) and let stand about 10 min.
2. First, fly the skin part of the chicken thigh in a frying pan with high flame to make beautiful brown color and then turn over it.
3. Remove the oil from the chicken (this is very important) and put Tare (B) and cover the pan with lid, reduce the heat to low. Take care of the flame because in this process, it’s very easy to burn. Turn over them sometimes.
4. Cut it, serve it and eat it with chopsticks!

This is absolutory one of my favorite recipe, from my mother. Some times I use second hand Sake and soy sauce from (A) for Tare (B). But I think it is better to use new Tare (B) even if it’s Mottainai (waste?).
by jordgubbsglass | 2006-02-23 02:09 | Foods (Japanese)