おいしい記憶 Delicious Memories
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ストックホルムから.おいしいものなど.            e-mail: jordgubbsglass(a)gmail.com
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さるなしのお酒 あずみのの 食卓 にて  安曇野
Alcohol made from Sarunashi Azumino dinner at Azumino in Nagano
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さるなしのお酒.少し苦味の入った独特の味が口に広がります.梅酒のように砂糖の甘さがとても強かったので,食事と一緒ではなく,食前もしくは食後酒として楽しめると思います.

I had never visited Azumino before. My image of Azumino was fashionable or cool countryside and actually this was. There are many cottages or villas and art galleries in this area. Of cause nice restaurants and cafes located in this area too!!




ご無沙汰しておりました.引越しなどで忙しい日が続いているのに加え,ネット環境が確立されていなかった為です.やっと今日,どうにかネット環境を整備するところまで来ました.またぼちぼちと書いていきますのでよろしくお願いします.

I moved to countryside from the city. Air and water make me relaxed. They are very fresh and tasty. I remember how mice the countryside is! Now I feel it was grate opportunity to stay the country side before I move to Stockholm and start new job.

友達のお気に入りのレストラン,“あずみのの食卓”に行ってきました!林の中に位置しているので,知っていないとなかなか発見できないところです.ここを好きな友達がずっと誘ってくれていたのでかなり期待が膨らんでいましたが,予想以上に素敵なところでした.
冒頭のさるなしですが,これは山に自生している果物で,キウイの仲間,マタタビ科に属します.あずみのの食卓では他にも,なつめ,やまぶどう,びわ,ブルーベリー,プルーンなど,各種自家製酒がいただけます.

One of my best friends brought me to her favorite restaurant, “Azumino dinner”. The restaurant serves season’s dinner. They use their hand made bio vegetables and also select nice ingredients from whole Japan and the world. You can see them at the small museum in the restaurant.
The time is slow and relaxed when we stay the place. This is perfect place to visit at a weekend if you live in busy Tokyo. The owner of the shop is food researcher (?) She often came to table form the Kitchen and explained about the dishes friendly.

★ いちご -- クワントロー,バルサミコ,蜂蜜のソースがけ
Fresh and sweet strawberry with sauce of cointreau, balsamic and honey

I was bit confused when I saw the served strawberry. This was not dolce but antipasto. This simple but nice souse fits for sweet strawberries very much.

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★ 野菜スープ -- おろしたてのパルメジャーノと一緒に
Veg soup

She said she just got tasty parmigiano from Italy. The combination of this rich grounded cheese and simple veg soup was really nice.

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★ ヨモギのフォカッチャ
Yomogi Focaccia

そろそろヨモギが取れる時期になってきました.噛み締めると確かにヨモギの風味が広がります.これはいいアイディア!

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★ さつま揚げ(海老,タラ) タイ風ソースと
Satsumaage

このソースがとてもおいしかった.付け合せに見える緑のものは,ふきのとうのピクルスです.ふきのとうの苦味がビネガーの酸味と調和して,今まで食べたことのない味に!これは是非作ってみたいです.

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★ ポークと十穀米,野菜のソテー
Pork with rice

エスニックなソースが柔らかいお肉に上手く絡んでいました.
ところでここの野菜,しっかりと田舎の野菜の味がします.濃い.野菜の味は田舎のものと都会のものとでは味が全然違います.都会の物だって田舎で作られているはずなのに.不思議です.顕著な違いが見られるのは,ニンジン,トマトだと思います.

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★ 春野菜のグラタン 白ワインと
Veg gratin with white wine

もう少しお酒が飲みたいという話をしていたら,何かお酒に合う料理をコースメニューとは別に作っていただけることになりました.友達が大好きなグラタン,ココットに少し..のはずが,なんとこんなに大きなグラタンが!!お店の方々も,絶対食べられないだろうと思っていたらしいのですが,あまりにおいしく,もちろんペロリと食べました.かなりびっくりされてしまった.いろいろと野菜が入っていましたが,特に気になったのは竹の子.グラタンに合います.

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★ 抹茶ロールとコーヒーゼリー 国産紅茶と
Maccha cake and coffee jelly with Japanese black tea
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まわりはこんな感じです.実家近辺もこんな感じなので珍しくはないですが,こんなに素敵なレストランがあるのはうらやましいかぎりです.

Neighbor of this restaurant is like this. You can see their farm from window and even cows!

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by jordgubbsglass | 2006-04-13 21:51 | Restaurant in Nagano