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Glögg – a Swedish Xmas-time drink
2006年 12月 04日
グリュッグ!
クリスマスの季節がやってきました!スパイシーで暖かいグリュッグはこの季節には欠かせません。 The Fish made his own glögg this year again! 以下のレシピは2007年に改良されています。 新しいレシピはこちら。 ★Glögg★ 3 sticks of cinnamon 2-3 pieces of orange peel (preferably dried, but I use a fresh orange) 2-3 pieces of ginger (should actually be dried too, but I use a fresh ginger, because it is easier to get) About 10 seeds of cardamom About 10 cloves A couple of dried figs (not necessary) 1 cup (2.5dl) of water Put all the herbs in water and heat it up until it boils then You turn it off. Let rest over night. 1 dl of sugar (not more than this) 1 bottle of red wine (old is OK too) A splash of Vodka or any other strong white alcohol without much taste Add all the liquids to the herbs in water and heat it up but be careful to not boil so the alcohol evaporates! レシピは適当で大丈夫です。分量を変えたり、新しいスパイスを加えたりして自分流Glöggを作ってみてください! これは昨年日本で作った時に使ったスパイス。 アーモンドとレーズンを入れて飲みます。こちらはついさっき飲んだもの。 黄色いパンはLussebullar(サフランブレッド)で、スウェーデンではクリスマスの時期に欠かせないパンです。
by jordgubbsglass
| 2006-12-04 06:48
| Drink
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